Meestgestelde vragen

Pakketten

Pakketten

Wat is het verschil tussen CS6 en de Creative Cloud versie?

Sinds 2017 is Adobe definitief overgegaan van Creative Suite naar Creative Cloud. Vanuit Adobe is het eenmalig aanschaffen van een permanente licentie niet meer mogelijk. Er kan enkel een abonnementsversie worden gekocht met een éénjarige licentie.

Bij Makegrafisch, een officiële Adobe reseller, is het nog wel mogelijk om de permanente licentie te kopen.

Hoe lang zijn de licenties geldig die worden aangeboden?

MakeGrafisch biedt twee soorten licenties aan: een online abonnementen en een permanente licenties voor levenslang gebruik. De Creative Cloud programma’s zijn met het abonnement een jaar toegankelijk. Creative Suite CS6 licenties zijn voor permanente en levenslang gebruik.

Software

Software

Kan ik mijn huidige bestanden met oude software overzetten naar CS6?

Ja, je kunt de bestanden van oudere Adobe software gebruiken op de nieuwe software als Creative Suite 6 of Creative Cloud. Hierbij verlies je geen data. Alle Adobe-software kan bestanden van eerdere versies van de software lezen of importen. Dit zou automatisch moeten gebeuren wanneer een bestand wordt ingeladen.

Wil je meer weten over de compatibiliteit van Adobe CS6 of Creative Cloud? Lees dan ons artikel voor meer informatie.

Fouten bij aanmelden, activeren of starten van Adobe-apps of services?

Mocht je een foutmelding krijgen tijdens het activeren of het installeren van de software, kijk dan of deze hieronder bij beschreven staat.

We zien soms dat een probleem met het activeren of installeren veroorzaakt wordt doordat de activatieservers van Adobe geblokkeerd worden door de computer. Om er precies achter te komen waar het probleem zit, zijn er twee tests die je kunt uitvoeren.

In dit artikel lees je meer informatie met betrekking tot problemen rond het activeren en starten van de software.

Is er een handleiding beschikbaar die mij helpt met het installeren en activeren van de software?

Wij leveren bij al onze producten een installatiehandleiding. Hierin wordt uitgelegd hoe je de software kunt downloaden, installeren en activeren.

Moet ik mijn oude software verwijderen bij de aankoop van nieuwe software en hoe doe ik dat?

Wij hebben voor bijna alle merken de verwijdertools in onze handleidingen geplaatst. Hiermee is het altijd mogelijk om de oude software te verwijderen. Ons advies is om altijd gebruik te maken van deze verwijdertools om de computer op te schonen.

Ongeldige code tijdens activeren Adobe licentie

Aan de hand van de handleiding die je bij jouw software krijgt, staat stap-voor-stap uitgelegd hoe je de software correct downloadt, installeert en activeert. Controleer hierbij goed of er geen spelfouten zijn gemaakt bij het invoeren van de licentiecode.

Om spelfouten te voorkomen, kun je bij de digitale versie van de handleiding de code ook kopiëren en plakken in het veld waar de code moet worden ingevuld.

Is het mogelijk om CS6 te deactiveren om deze te installeren op een nieuw apparaat?

Wanneer je de door jou aangekochte software op een nieuwe computer wilt installeren, kun je de huidige installatie deactiveren. Dit doe je door naar ‘help’ te gaan en vervolgens ‘deactiveren’ te selecteren. De software kan na het deactiveren geïnstalleerd worden op een nieuw apparaat.

Foutmelding dll-bestand niet gevonden tijdens installatie Adobe software

Wanneer je deze melding te zien krijgt tijdens het installeren van de Adobe software, mist er een DLL-bestand op jouw computer. Vaak komt deze melding bij nieuwe computers of bij computer die recentelijk een grote Windows update hebben gehad.

Het is gemakkelijk op te lossen door Microsoft Visual C++ 2015 Redistributable Update 3 te installeren: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=53840.

Ik ondervind problemen tijdens het installeren, wat kan ik doen?

Volg de stappen in onze installatiehandleiding. Hier lees je hoe je de software correct kunt downloaden, installeren en activeren. Controleer of er geen andere software aanwezig is. Dit kan de installatie verhinderen.

Is er andere software? Verwijder deze dan via Start -> Configuratiescherm -> Programma’s en onderdelen in Windows. Bij Mac OS verwijder je de programma’s door dubbel te klikken op het verwijderprogramma van de software in programma’s -> Hulpprogramma’s -> Adobe of door dubbel te klikken op de alias voor het verwijderen van de software in de toepassingsmap. Selecteer ‘Voorkeuren verwijderen’, meld je aan als beheerder en volg de aanwijzingen op het scherm.

Start vervolgens de installatie van de nieuwe software opnieuw.

Kom je er toch niet uit en blijf je misschien problemen hebben met het installeren van de software? Neem dan contact met ons op. We lossen het graag voor je op.

Kan ik de software uitproberen?

Alle softwarepakketten die wij aanbieden kan je vrijblijvend uitproberen. Met de proefversie kan je kennismaken met de software. Je ontvangt hierbij een installatiehandleiding waarmee je voor dertig dagen de proefversie kunt installeren en gebruiken.

Drivers

Drivers

Op hoeveel computers kan een licentie worden geactiveerd?

Met de Adobe-licentie voor één gebruiker kan je één productlicentie installeren op twee computers, bijvoorbeeld op een computer en een laptop. De software kan niet tegelijk gebruikt worden, dus is ook door enkel één persoon te gebruiken.

Kan ik met CS6 Creative suite werken op een 4K scherm:

Adobe CS6 is geoptimaliseerd voor Full-HD gebruik. Een 4K-scherm kan in dit geval dus een compatibiliteitsprobleem opleveren. Via deze link kan dit probleem opgelost worden: https://community.adobe.com/t5/photoshop/photoshop-cs6-menus-and-icons-too-small-on-windows-8-1-with-4k-uhd-display/td-p/6863303?page=1

Kan Adobe op alle besturingssystemen van Mac OS & Windows geïnstalleerd worden?

Welk besturingssysteem je minstens nodig hebt voor het installeren van de software, kan verschillen per software. Daarom vind je bij de pakket- en productinformatie hier verder informatie over.

Overig

Overig

Waar vind ik jullie algemene voorwaarden?

Wanneer je de door jou aangekochte software op een nieuwe computer wilt installeren, kun je de huidige installatie deactiveren. Dit doe je door naar ‘help’ te gaan en vervolgens ‘deactiveren’ te selecteren. De software kan na het deactiveren geïnstalleerd worden op een nieuw apparaat.

Is aanschaf via MakeGrafisch wel veilig?

Het kopen van software bij MakeGrafisch is helemaal veilig. Alle onze webpagina’s zijn voorzien van een beveiligd SSL, wij zijn gevestigd in Amersfoort onder KVK-nummer 81460171, de software is verkregen van Adobe via onze gecertificeerde reseller partnership met Adobe. Daarbij kan je de ervaringen van anderen lezen op onder andere Trustpilot.

Hoeveel bedenktijd heb ik na de aankoop van de software?

Na het aankopen van de software heb je dertig dagen bedenktijd en kun je gebruikmaken van onze geld-terug-garantie.

Ik woon niet in Nederland, kan ik toch een bestelling plaatsen?

Wanneer je niet in Nederland woont, is het voor nu nog niet mogelijk om de fysieke producten te bestellen. De digitale versies kunnen zonder problemen worden aangekocht. Neem een kijkje bij onze betaalmogelijkheden om te zien welke optie er voor jou is. Vervolgens worden de digitale versies na aankoop simpelweg digitaal naar jou verstuurd.

Hoe snel wordt mijn bestelling geleverd?

De producten die je koopt via onze website worden digitaal of fysiek per post verzonden. Wij hanteren een leveringsvoorwaarden van 24 uur, voor 18:00 uur besteld is morgen in huis.

Met welke betaalmethoden kan ik betalen?

Bij Makegrafisch kun je betalen middels de volgende betaalmethoden:

iDEAL

iDEAL wordt in Nederland het meest gebruikt als betaalmethode. Het is een betrouwbare en gemakkelijk manier om online te kunnen betalen. Met iDEAL maak je via jouw eigen bank geld over vanaf je rekening. Het voordeel van betalen met iDEAL is dat alle gegevens en het te betalen bedrag al zijn ingevuld, waardoor je dus geen fouten kunt maken.

Mastercard & Visa (Creditcard)

Door te betalen met creditcard betaal je in eerste instantie op krediet en betaal je het bedrag op een later moment, vaak aan het eind of begin van de maand. Betalen met je creditcard is erg eenvoudig. Het enige wat jij moet doen om je bestelling te betalen is je kaartgegevens invullen en vervolgens de betaling autoriseren.

PayPal

PayPal is een erg veilige manier voor het doen van betalingen. Je koppelt jouw creditcardgegevens of bankrekening aan jouw eigen PayPal-account en rekent vervolgens gemakkelijk af door het invullen van je e-mailadres en wachtwoord. Zo hoef je als klant geen persoonlijke gegevens te geven bij het betalen. Daarbij krijg je ook nog eens consumentbescherming vanuit PayPal.

SEPA-incasso en - overboeking

SEPA is geïntroduceerd door de Europese Raad om het betaalverkeer in Europe te vereenvoudigen. Met de overboekingen kun je geld overboeken naar alle Europese betaalrekeningen. Daarnaast maken de incasso’s het mogelijk om terugkerende betalingen te incasseren.  Voor de incasso moet er wel eerst een getekend mandaat zijn om toestemming te geven.

AfterPay

Met AfterPay kun je gemakkelijk eerst het product uitproberen voordat je ervoor betaalt. Je ontvang na het bestellen van een product een betaaloverzicht in jouw Afterpay app. Ben je vervolgens blij met je product, kun je deze gemakkelijk met één klik op de knop betalen.

Sofort Banking

SOFORT is een betaalmethode die kan worden gebruikt in 8 Europese landen. Wanneer je een betaling doet via Sofort Banking, hoef je als klant geen extra accounts te maken. Je logt in met de gegevens die je gebruikt om in je eigen bankomgeving in te loggen. Vervolgens kun je rechtstreeks geld overmaken.

Bancontact

Bancontact is de marktleider op het gebied van elektronisch betalen in België. Via de betaalomgeving van Bancontact maak je gemakkelijk geld over vanaf je eigen rekening. Na het doen van een betaling via Bancontact, kan de bestelling direct verwerkt worden.

Klarna Gespreid betalen

Met Klarna: Gespreid betalen heb je de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Deze betaalmethode is momenteel beschikbaar voor Euro (€) betalingen in Duitsland, Oostenrijk en Finland. Let op: hierbij worden rente in rekening gebracht.

Wat zijn de voorwaarden van jullie geld-terug-garantie?

Je hebt recht op deze garantie van het moment van de aankoop tot op het moment dat het product in gebruik is genomen/geopend. Wanneer je gebruik wilt maken van de garantie hoef je hier geen reden voor op te geven. We betalen jou vervolgens binnen 14 dagen terug.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Wij beantwoorden deze alsnog heel graag. Stel je vraag via onderstaand formulier en wij proberen deze binnen 24 uur te beantwoorden.

+31 (0) 622 502 416
info@makegrafisch.nl